Toelichting tennisactiviteiten jeugd

World Tour KNLTB:
wedstrijden voor de kinderen die op mini- en driekwartveld spelen (spelniveau Rood en Oranje). Deze wedstrijden worden op een aantal zondagen in de ochtend gespeeld in de maanden maart tot en met november.
 
Wintercompetitie met omliggende verenigingen:
Junioren van 6 – 17 jaar mogen meedoen. Op basis van speelsterkte worden poules gemaakt. Men schrijft in met een dubbelpartner. De wedstrijden duren 1 uur. Het aantal games wordt geteld. De wedstrijden worden op zondagochtend gespeeld in de periode van november tot februari. Kinderen die in Rood en Oranje spelen, spelen geen dubbels maar singles.
 
Bal- en slagvaardigheid:
Deze lessen zijn uitermate geschikt voor kinderen tot 12 jaar die op een leuke manier willen oefenen. De lessen worden gegeven door Paul Weeterings. Ouders wordt gevraagd om hierbij te helpen.
 
Sportkompas:
Het sportkennismakingsprogramma voor kinderen van de basisscholen en middelbare scholen in de gemeente Heusden. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met sport en ze aan te zetten om te gaan sporten.
 
Competitie KNLTB:
Junioren kunnen aan de voorjaars, najaars- en wintercompetitie van de KNLTB meedoen. Wekelijkse districtscompetitie voor alle jeugdleden in groepen van ongeveer 6 per leeftijdscategorie ingedeeld. Er wordt zowel enkel- als dubbelspel gespeeld. Per competitie zijn er 7 wedstrijddagen.
Voor meer informatie klik hier
 
Rood en Oranje Event:
Een KNLTB toernooi gehouden op ons tennispark. Zowel leden van onze club als van andere tennisverenigingen mogen hieraan meedoen. Kinderen die op spelniveau Rood en Oranje spelen mogen meedoen.
  
Clubkampioenschappen:
Dit zijn de kampioenschappen voor zowel enkel- als dubbelspel. Ook dit jaar worden de clubkampioenschappen senioren en junioren tegelijkertijd gespeeld. De wedstrijdjes voor de kinderen die in Rood en Oranje spelen worden op een ochtend / middag gespeeld. Junioren vanaf 16 jaar mogen ook met de senioren-onderdelen meedoen.
 
Jeugdtoernooi LTC de Klinkaert
Open toernooi voor alle junioren van de KNLTB. Er wordt gespeeld in verschillende onderdelen (zowel enkel, dubbel als mixed). Inschrijven kan via www.toernooi.nl.
 
KNLTB recreatief juniorentoernooi
Dit dubbeltoernooi is voor junioren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Het is een recreatief toernooi waarbij met een vast koppel gespeeld wordt. Jongens en meisjes kunnen tegen en met elkaar wedstrijden spelen. Alle junioren van de KNLTB mogen inschrijven.
Terug naar boven